Recepti

Musaka s gljivama

Sastojci:

  • 350 g filea pilećih prsa
  • 900 g krumpira
  • 300 g gljiva, narezanih na kriške
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckanog
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • malo brašna
  • vezica peršina
  • 4 žlice ulja
  • sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir oguliti, narezati na kriške i skuhati u slanoj vodi.
  3. Piletinu narezati na kockice i začiniti sa solju i paprom, a po potrebi dodati i malo brašna.
  4. Zagrijati veliku tavu, dodati 2 žlice ulja i ispržiti piletinu dok fino ne porumeni. Izvaditi piletinu iz tave i ostaviti sa strane.
  5. U istoj tavi dinastati luk i gljive dok ne ispari sva tekućina od gljiva. Dodati peršin te ga kratko popržiti, a zatim podliti slatkim vrhnjem. Kratko promiješati i ukloniti s vatre.
  6. Vatrostalnu posudu premazati s 2 žlice ulja u tankom sloju. U posudu slagati kriške krumpira, a zatim red piletine i na kraju red gljiva.
  7. Staviti u pećnicu i peći oko 15 minuta. Poslužiti toplo.