Recepti
Musaka s gljivama
Sastojci:
- 350 g filea pilećih prsa
- 900 g krumpira
- 300 g gljiva, narezanih na kriške
- 1 glavica luka, sitno nasjeckanog
- 300 ml slatkog vrhnja
- malo brašna
- vezica peršina
- 4 žlice ulja
- sol, papar
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
- Krumpir oguliti, narezati na kriške i skuhati u slanoj vodi.
- Piletinu narezati na kockice i začiniti sa solju i paprom, a po potrebi dodati i malo brašna.
- Zagrijati veliku tavu, dodati 2 žlice ulja i ispržiti piletinu dok fino ne porumeni. Izvaditi piletinu iz tave i ostaviti sa strane.
- U istoj tavi dinastati luk i gljive dok ne ispari sva tekućina od gljiva. Dodati peršin te ga kratko popržiti, a zatim podliti slatkim vrhnjem. Kratko promiješati i ukloniti s vatre.
- Vatrostalnu posudu premazati s 2 žlice ulja u tankom sloju. U posudu slagati kriške krumpira, a zatim red piletine i na kraju red gljiva.
- Staviti u pećnicu i peći oko 15 minuta. Poslužiti toplo.