Recepti

Piletina s gljivama i krumpirom

Sastojci:

  • 6 većih pilećih bataka
  • 1,5 glavica luka
  • 250 g gljiva
  • 1,5 kg krumpira
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • brašno
  • peršin
  • ulje
  • sol, papar

Priprema:

  1. Pileće batake prerezati na zglobovima, posoliti, uvaljati u brašno i lagano ispržiti.
  2. Meso odložiti sa strane, a na istoj masnoći zažutiti nasjeckani luk.
  3. Dodati narezane gljive. Kad gljive omekšaju, posoliti i popapriti.
  4. Potom uliti kiselo vrhnje te grijati do vrenja.
  5. Krumpir skuhati u slanoj vodi i narezati na ploške.
  6. Namastiti vatrostalnu posudu, na dno rasporediti kuhani krumpir, zatim poslagati piletinu i na kraju gljive. Poklopiti posudu i peći 30-ak minuta, a potom otklopiti i peći dok gornji sloj ne porumeni.