Recepti
Piletina s gljivama i krumpirom
Sastojci:
- 6 većih pilećih bataka
- 1,5 glavica luka
- 250 g gljiva
- 1,5 kg krumpira
- 3 dl kiselog vrhnja
- brašno
- peršin
- ulje
- sol, papar
Priprema:
- Pileće batake prerezati na zglobovima, posoliti, uvaljati u brašno i lagano ispržiti.
- Meso odložiti sa strane, a na istoj masnoći zažutiti nasjeckani luk.
- Dodati narezane gljive. Kad gljive omekšaju, posoliti i popapriti.
- Potom uliti kiselo vrhnje te grijati do vrenja.
- Krumpir skuhati u slanoj vodi i narezati na ploške.
- Namastiti vatrostalnu posudu, na dno rasporediti kuhani krumpir, zatim poslagati piletinu i na kraju gljive. Poklopiti posudu i peći 30-ak minuta, a potom otklopiti i peći dok gornji sloj ne porumeni.