Recepti
Juha od buče sa suhim crnim trubačama i vrganjima
Sastojci:
- 1 hokaido ili muškatna buča
- 1 glavica ljubičastog luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica mljevenog đumbira
- malo muškatnog oraščića
- 3-4 listića kadulje
- suhe crne trubače i suhi vrganji
- kokosovo ulje
- sol, papar
Priprema:
- Buči odstraniti koru i narezati je na kockice koje rasporediti na papir za pečenje na protvanu. Posoliti ih i pokapati maslinovim uljem i staviti peći na 200 stupnjeva.
- U loncu na kokosovu ulju zažutiti luk pa dodati pečenu buču, kadulju, češnjak i uliti vodu da prekrije sve sastojke. Kuhajte 10-ak minuta pa izblendati ili izradite juhu štapnim mikserom.
- Vratiti juhu na vatru i dodati prethodno namočene crne trubače (nasjeckati ih na sitnije ako su gljive u većim komadima) i vrganje.
- Dodati đumbir, muškatni oraščić, sol i papar. Gustoću juhe regulirajte vodom i prilagodite vlastitom ukusu.