Recepti

Juha od buče sa suhim crnim trubačama i vrganjima

Sastojci:

  • 1 hokaido ili muškatna buča 
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 2 češnja češnjaka 
  • 1 žličica mljevenog đumbira 
  • malo muškatnog oraščića
  • 3-4 listića kadulje 
  • suhe crne trubače i suhi vrganji 
  • kokosovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

  1. Buči odstraniti koru i narezati je na kockice koje rasporediti na papir za pečenje na protvanu. Posoliti ih i pokapati maslinovim uljem i staviti peći na 200 stupnjeva.
  2. U loncu na kokosovu ulju zažutiti luk pa dodati pečenu buču, kadulju, češnjak i uliti vodu da prekrije sve sastojke. Kuhajte 10-ak minuta pa izblendati ili izradite juhu štapnim mikserom.
  3. Vratiti juhu na vatru i dodati prethodno namočene crne trubače (nasjeckati ih na sitnije ako su gljive u većim komadima) i vrganje.
  4. Dodati đumbir, muškatni oraščić, sol i papar. Gustoću juhe regulirajte vodom i prilagodite vlastitom ukusu.